WeleslaW

Menu

   Na Hromnice o hodinu více! Jar sa už blíži!

p.s.: Môže sa zdať, že na stránke nájdete prázdne listy, to preto, že stránka vznikla v podstate len nedávno a STÁLE SA NA NEJ PRACUJE.

A pracovať sa neprestane hoci sekcia BOHOVIA viac, či menej dokončená. V novom roku sa pustím do sekcie ČARODEJNÉ BYTOSTI.

Pravdaže   postupne budem dopĺňať nové články a veci ohľadom slovanských božstiev, bytostí a ročného kola starých Slovanov.     

Samozrejme v príspevkoch sa pravdaže budete môcť dozvedieť aj o   plánovaných či uplynulých podujatí .... A Ak máte otázku tak tam dole  je možná DISKUSIA.

Čarodejné púšťanie Šarkana: Spojenie s Dávnou Tradíciou


   Šarkany a svetelné lampióny, ideálne stvorené našou vlastnou rukou, teraz sú považované za detskú zábavu, no čo ak by som vám povedal, že tieto lietajúce krásy môžu byť viac než len nevinným hrou? Zasvätené okamihy, plné rozjímania môžu prepojiť náš svet so svetom bohov a starými tradíciami.

Pozrime sa na tento rituál hlbšie. Dokážete si predstaviť, že naši pradávni predkovia mohli mať k tomuto aktu oveľa hlbší vzťah? Možno púšťanie šarkana môže byť samotným obradom, ktorý nesie v sebe odkazy, prosby a poďakovania.

 Zobrazte si našich pradávnych predkov, jak stoja na rovine, pripravení pustiť svojich šarkanov či v podvečer zapáliť lietajúci lampión a vypustiť ho na tmavnúcu oblohu. Možno to bola pre nich viac než len zábava. Možno to bola ich cesta komunikovať so svojimi bohmi. 

 Takže, keď budete púšťať svojho šarkana či lampión na nočné nebo, spomeňte si na všetky tisíce generácií, ktoré pred vami možno robili to isté. Možno v tomto jednoduchom akte nájdete spojenie s dávnou tradíciou a s týmto starodávnym spôsobom komunikácie s bohmi. A kto vie, možno sa vaše prosby a poďakovania dostanú až k nim samotným. 

 

DNI STRIBOGA,  no babie leto sa isto iste pomaly končí a zreteľne začína fúkať vietor a to je čas boha STRBOGA  tak niečo o ňom som pridal v časti DUCHOVNO --- BOHOVIA   STRIBOG 

 


  • Komentáre sú prázdne.

Ak sa chcete dozvedieť niečo  o mne, alebo mojich podujatiach budem rád.

Pýtajte sa skúsim odpovedať.

Tuná rád odpoviem či nechám sa inšpirovať k napísaniu článku vašimi otázkami na tému: SLOVANSKÉ PREDKRESŤANSKÉ DUCHOVNO, VTEDY a DNES

1 Weleslaw (12/29/2023 18:15:32)