WeleslaW

Menu

   Na Hromnice o hodinu více! Jar sa už blíži!

p.s.: Môže sa zdať, že na stránke nájdete prázdne listy, to preto, že stránka vznikla v podstate len nedávno a STÁLE SA NA NEJ PRACUJE.

A pracovať sa neprestane hoci sekcia BOHOVIA viac, či menej dokončená. V novom roku sa pustím do sekcie ČARODEJNÉ BYTOSTI.

Pravdaže   postupne budem dopĺňať nové články a veci ohľadom slovanských božstiev, bytostí a ročného kola starých Slovanov.     

Samozrejme v príspevkoch sa pravdaže budete môcť dozvedieť aj o   plánovaných či uplynulých podujatí .... A Ak máte otázku tak tam dole  je možná DISKUSIA.

 Onedlho nás čaká JESENNÁ rovnodennosť


    V čase jesennej rovnodennosti sa vykresal posvätný oheň a vniesol sa do príbytku. S týmto dňom ako aj nasledujúcim obdobím sa spájalo mnoho rituálov o ktorých si  povieme niečo viac.

   Jelene už začali spievať svoje nočné koncerty. Každým dňom a každým zvečerením sa ochladzuje čoskoro nastane deň kedy je potrebné zapáliť oheň v peci či krbe. Tento deň naši predkovia volali ZRODOM NOVÉHO OHŇA.

                     V deň ZRODU NOVÉHO OHŇA, aj ja obradne vykrešem iskru u mňa v mojom svätoháji a zapálim vatru, vykonám obrad.

Bude to však neverejné podujatie a tak aspoň som pridal v časti DUCHOVNO --- BOHOVIA  niečo o božstve ktorému patrí vďaka za oheň.

Tým božstvom je SVAROG 

 

 

    


  • Komentáre sú prázdne.

Ak sa chcete dozvedieť niečo  o mne, alebo mojich podujatiach budem rád.

Pýtajte sa skúsim odpovedať.

Tuná rád odpoviem či nechám sa inšpirovať k napísaniu článku vašimi otázkami na tému: SLOVANSKÉ PREDKRESŤANSKÉ DUCHOVNO, VTEDY a DNES

1 Weleslaw (12/29/2023 18:15:32)